Ondernemers en het ondernemingsrecht

Wij zijn u graag van dienst bij het starten of reorganiseren van uw onderneming. Kiest u de juiste rechtsvorm (BV, eenmanszaak, VOF)? Of is het juist tijd om de rechtsvorm te wijzigen? Hoe regelt u de samenwerking met uw vennoten, mede-aandeelhouders en/of –bestuurders? En hoe worden geschillen voorkomen of opgelost? Wij kunnen u bij dit alles adviseren en juridische bijstand verlenen.

Specifieke deskundigheid is aanwezig indien uw onderneming een financiële reorganisatie (sanering) behoeft. Zonodig werken wij daarbij samen met partners die al vele ondernemingen terzijde hebben gestaan bij ‘financiële tegenspoed’.

Wat betreft uw contracten: die dienen duidelijk, accuraat en actueel te zijn. Dat kan enkel als de juiste deskundigheid is ingeschakeld bij het aangaan en opstellen daarvan. Wij zijn u daarom graag van dienst het aangaan en opstellen van uw contracten, zoals managementovereenkomsten, samenwerkingscontracten, verzekeringen, koop/verkoop, arbeidscontracten, (ver)huur en lease, franchise-overeenkomsten e.d. Denk hierbij met name ook aan uw algemene voorwaarden. Hebben die (nog) de juiste inhoud? En verklaart u deze wel op de juiste wijze van toepassing?

Daarnaast is het mogelijk om een ‘juridische scan’ te laten maken. Dat wil zeggen dat wij uw bestaande bedrijfsvoering beoordelen op juridische aspecten (zoals de hierboven genoemde); is alles nog bij de tijd en accuraat? Deze scan kan bij u op kantoor plaatsvinden tegen een vast tarief, zodat u weet waar u aan toe bent en weer helemaal bij de tijd bent.

En natuurlijk staan wij u ook op deskundige wijze terzijde in de rechtszaal, mocht u toch verwikkeld raken in een procedure of geschil!

Comments are closed.